Cine suntem noi?

ștefan

Stefan - About US

Salut, mulți piloți de paramotor probabil mă stiu deja, de pe canalul de YouTube: Scout Paramotors sau din țară, iar pentru cei care nu mă cunosc, am să mă prezint pe scurt aici:

Numele meu este Ștefan, sunt pilot de paramotor din 2014, pilot de parapantă din 2008, motociclist din 2007, mecanic de la 8 ani și pasionat de sporturi extreme de când mă stiu.

Deși practic suficient de multe alte sporturi (downhill, rallly riding, kayaking, running) zborul este fară nici un dubiu  cea mai frumosă și plină de satisfacții activitate pe care am încercat-o până în prezent

Momentul în care cariera mea ca și pilot de paramotor a urcat câteva trepte bune a fost alăturarea mea echipei Scout Paramotors din Slovacia, unde am lucrat ca ghid pentru excursii de zbor în Islanda, New Zealand, Oman, Arabia Saudită, Italia, Spaina, Slovenia și Croația, câștigând enorm de multă experiență în domeniul zborului motorizat. De la crearea de conținut video (paramotor maintenance videos) la reparația și construcția paramotoarelor, cunoștiințele mele s-au îmbogățit aproape zilnic.

La începutul anului 2022, am decis să  revin în țară și să mă alătur echipei Sky Transilvania unde l-am găsit pe Mihai, colegul meu, la fel de pasionat, plin de entuziasm și de dorință de a împărtăși zborul ca și mine.

Aș putea continua povestea mea mult și bine, așa că te aștept cu mare drag să povestim mai multe despre zbor și nu numai în atelierul nostru sau pe terenul de decolare.

mihai

Nu îmi place nimic mai mult decât natura, sportul în aer liber, emoțiile zborului și libertatea pe care o am în aer, iar daca ești pe această pagină și tu cel mai probabil ești la fel.

Am descoperit în 2012 paramotorul și de atunci nu am putut să mă mai dezlipesc de el. Acest sport îmbină perfect pasiunile mele și mi s-a potrivit perfect, iar acum a devenit un mod de viață, alaturi de familie și prietenii care împărtășesc același hobby.

În 2017 am vrut să împărtășesc bucuria zborului cu cei dragi și astfel am hotărât să-mi construiesc propriul trike pentru zborul în tandem cu paramotorul. Astfel, am proiectat și construit „trike-ul Colibri” care anul acesta (2022) a devenit și primul primul triciclu construit și omologat în România pentru zborul tandem.

După ce am zburat țara în lung și-n lat, în sus și în jos, am decis să ofer din experiență și am urmat cursurile de instructor de motoparapantă, iar împreună cu Ștefan am pus bazele Sky Transylvania – scoală de zbor cu paramotorul / parapantă cu motor / motoparapantă, în Cluj Napoca.